keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Pentukurssin tähti

Nii, siis aivan puolueeton omistajan mielipide ;)

Tänään siis alkoi pentukurssi, tosin kunnon lenkillä kun jäin kaks pysäkkiä liian aikasin pois bussista kun iski epäusko (päivällä olin kyllä käyny tsekkaas paikan mut kuitenkin). Pentukurssilla oli kaiken kaikkiaan viisi koirakkoa, me, suurin piirtein saman ikänen bortsu perheensä kanssa, 5kk chihu, 6kk labradori ja sitten joko staffi/amstaffi poikkeli, tai ainakin luulisin että se oli sellanen. - ainakin näin mä sen näin. Voin olla väärässä. No mutta siis kuitenkin.

Päästiin paikalle ja seisoskeltiin siinä sitten ringissä ja rupateltiin, ensin ohjaaja-Lotta kerto hieman palkkaamisesta ja tavoista rauhottaa koiraa. Lisäksi ohjaaja kysy että mitä kukin hakee kurssilta, kovin tuntu olevan erilaisia tavotteita, me mennään sinne hakemaan välineitä siihen että mulla pysyy koira hanskassa jatkossakin kun massaa tulee lisää.

Sitten päästiin hommiin, otettiin vähän lisää etäisyyttä ja alettiin treenaileen istumista. Mehän ollaan treenailtu istumista,seisomista ja maahan menoa tuon klikkerin kanssa - otin sen myös tuonne mukaan mutten käyttänyt. Hyvin alko tuo istuminen sujumaan kunhan Hertta tajus että hei, mammalla on makkaraa! Hyvin siis osas keskittyy vaikka ympärillä pyöri toisia koiria ja chihu selosti tekemistä jonkun verran. Ohjaajalla ei oikeestaan ollut mitään sanottavaa, kun HERTTA OLI NIIN HYVÄ! :D

Hetken reenailun jälkeen mentiin taas kuunteleen jonka jälkeen alettiin harjotteleen maahan menoa. Itse olen päättänyt opettaa maahanmenon ilman että ensin mennään istumaan, jotenkin tuntuu että siitä pois opettaminen olisi haastavaa myöhemmin. No mutta siis joo, ohjaaja tuli katselemaan ja sanoi menevän ihan hyvin. Sitten lisäsi että voisi ruveta harjotteleen niin että Hertta on sivulla ja menee siitä maahan, kun nyt sukeltaa niin lähelle tuohon jalkoihin. Eli etäisyyttä siis reenataan.

Lisäksi harjoiteltiin "pupua", eli istumaan ja siitä etutassut ylös. Hienosti Hertta hoksas mitä haetaan ja kokeiltiinkin temppua hieman. Tosin, kuten ohjaajakin lopussa sanoi, meidän ei ehkä kannata kyseistä temppua suunnattomia määriä reenata. Olen samaa mieltä, eipä toi sitä pitkään kuitenkaan pysty tekemään, tai ainakaan en laita tekemään.

Treenailun jälkeen höpöteltiin sitten jokaisen haasteista koiran suhteen. Aika paljon oli tuohon hihnassa kulkemiseen liittyvää. Mutta ihan hyvä fiilis jäi siis ekoista treeneistä ja nyt vaan harjotellaan lisää tuota istumaan ja maahan menoa jotta jossain vaiheessa homma sujuis ilman että tarvitsee käsillä toimia niin vahvasti.

Tästä treenikerrasta opin nyt sit ainakin sen että ihan rohkeesti vois sitä nakkia käyttää palkkaamiseen, ettei aina tarttis nirsoilla, sekä sen että tuo treeninamipussi alkaa kulkeen lenkeillä mukana. Päivän sana on siis palkkaus, sitä lisätään ja ruvetaan vähän kattoon että missä sitä lenkillä kävellään. Ihana kun tuntuu motivoituneelta tuon koiran koulutuksen suhteen.

Ei kommentteja: