keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Pentukurssilla vol.2

Tänään siis lähdettiin taas iltamissa harjoittelemaan perusjuttuja pentukurssille, aluksi kurssilla kerrattiin edellistä, eli istumaan, maahan, pyörimistä (eli koira pyörii namin perässä ympäri).. Tämän jälkeen sitten alettiin tekemään uusia juttuja - osa oli sellasia mitä ollaan harjoteltu ja osa ei. Harjoteltiin muun muassa vierelle perusasentoon tulemista, tätä me ollaan harjoteltu pikkasen ja se menikin ihan hyvin. Lisäksi sitten harjoteltiin vierellä seuraamista, mä palkkasin vähän liikaa, mutta muuten meni hyvin. Pidin namia koko ajan koiran nassulla niin tottakai se seuraa - tätä siis reenataan vähän vähemmällä namituksella tulevaisuudessa.

Sitten siihen, mikä ei sujunut ihan niinko oppikirjassa, eli paikalla istuminen ja makaaminen. Tätä ei olla sitten harjoteltu ja voi kiesus, Hertta antanut mun siirtää edes jalkaa kun jo otti ite askeleita. Tässä vaiheessa rupes namipussikin huutaan tyhjyyttään joten jäi sitten se siihen.

Kuitenkin, kotona sitten otin rauhassa oman reenin tosta paikalla istumisesta ja makaamisesta ja hetken harkan jälkeen uskalsin jo kääntää selän ja onnistuneesti palasin vielä takasikin, joten kyllä tuntuu koira oppivan nopeesti. Tottakai oli kotiympäristökin, mutta sitten namit oli ihan omaa nappulaa niin tuntu että koira saa niistä kyllä palkan mutta ei omaa kauheeta himoo, ainakaan samalla tavalla kun mitä hinkuu nakin perään. Tästä päätellen siis kotireeneissä ainakin mennään, jos ei omalla nappulalla, niin vähän pienemmällä namilla mitä nakki on.

Kaiken kaikkiaan, kiva reeni oli, ja nyt on ainakin jotain uuttakin treenattavaksi.

Tästä eteenpäin treenataa:
istu
maahan
viereen
seuraa
paikka (istu ja maahan)
seiso

Ei kommentteja: