tiistai 31. heinäkuuta 2012

Voi Prk***

Eilen alkoivat sitten meikäläisen oikeat hommat - ihan oikeet siis!
Ja ihanaa, eilen kun tulin kotiin, ei ollut revittyjä tavaroita, ei pissaa, ei kakkaa. . vain ilopissat mitkä lirahtivat kun tulin kotiin... Sitten koitti tämä päivä.. Optimistisena lähdin kotoa ja saavuin vielä illalla kotiin...

*Ylläri*

Makkarin ovi auki ja sängyllä kaksi läjää ja iso lammikko...

Onko tämä niitä että jos koira voisi näyttää keskaria niin se näyttäisi tältä..

Ajattelin nimittäin että jos kysymys olisi eroahdistuksesta - joo mikä ettei, mutta olen ajatellut että eroahdistus  on kovin stressaantunut olotila ja mikäli koira silloin tekee tarpeitaan niin se on ruikkimista ja vetelää mönjää.. Nämä sängylle tehdyt ihanat kikkareet kun olivat kuin oppikirjasta.. ja se lammikko ei todellakaan ollut mikään pieni ruikkasu..

Millä tästä eteenpäin - Huomenna varmistamalla varmistetaan että se makkarin ovi on kiinni!

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Elämän pienet ilot


Omnomnomn

Tää lussutus kestääkin sitten puolen tuntia :D

Parvekevahti

Mitä näkyy

Minä

Joko ton sais?

Nenäääää

Lempparipaikka

Lekurin jälkeen väsyttää



sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

APUA! MITÄ MÄ TEIN!

Ilmosin meidät tänään kahteen näyttelyyn.. APUA!
1.9. Helsingissä Mastery-syysnäyttely on meidän näyttelydepyytti ja heti seuraavana viikonloppuna kipitetään takaisin tuomarinkartanon vinttarikeskukseen eli 9.9. esiinnytään ryhmänäyttelyssä siis. PELOTTAA! Koiraa en epäile mutta omia handlerin kykyjä kyllä!
Näillä näyttelyillä varmaan pärjätään syyskuu - katotaa nyt mutta luultavimmin.. Jos sitten loka-marraskuussa ja riippuen siitä miten tuo neito näyttelyissä viihtyy..

perjantai 20. heinäkuuta 2012

torstai 19. heinäkuuta 2012

Käsittämätön koirani

Kesän punkkisaldo nousi juuri kolmeen - huolimatta siitä että litkut on laitettu niskaan.. Taitaa olla syytä jättää litkut laittamatta ja siirtyä siihen valkosipuliin kun litkuista huolimatta niitä punkkeja taitaa jostain luikerrella.

Mutta tuohon uskomattomuuteen. Tänään poistin tuota kolmatta punkkia kävi niin että se ei pihdeistä huolimatta lähtenyt kokonaan vaan pää taisi jäädä sinne paukuraan niin koitin kaikin tavoin saada nypittyä sitä sieltä. Paukura alkoi vuotaa jo vähän vertakin kun minä pinseteilläni niitä nypin - mitä tekee koira? Makaa nätisti, liikkumatta paikallaan aivan rauhassa vaikka kuinka meikäläinen roikkuu poskessa ja nyppii nyppimistään. Taisi se osa punkkia sinne jäädä, mutta putsasin kunnolla ja nyt tarvitsee tarkkailla koiran olotilaa että jos alkaa tulehtua niin on ehkä syytä soitella lekurille että antibioooooootttiiiiiaaaaa!

Toinen miksi koira on niin uskomaton. Tällä hetkellä menee siis noita silmätippoja 4 tunnin välein, ja tuntuvat vaikuttavan sillä heti ensimmäisenä aamuna aloituksen jälkeen silmistä ei tullut minkään sortin ylimääräistä rähmää. Mutta siis silmätippojen laittaminen on superhelppoa, koira istahtaa keittiön lattialle, minä otan päästä kiinni ja kallistan vähän taaksepäin ja tiputtelen.

Ihana hurtta siis <3

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Illan koirapuistoilut

Tänään oltiin täällä : http://koirapuistot.com/espoo/rantametsa

Päätin että lekuri kun sanoi ettei silmässä oleva tulehduksen alku ole tarttuvaa (ja lets face it, ei ole pahemmasta päästä vaan vähän ärtynyt) niin että voisi päästää lapsen taas peuhaamaan vapaana niin lähdettiin koirapuistoon. Isojen puolella ei ollut muita kun me ja siksi Hertta päättikin ottaa mutakylvyn etutassuilleen ja kuonolle.

Pienten koirien puolella olikin sitten vilkasta. Näin elämäni ensimmäiset Griffonit - noin niinkon näyttelykehän ulkopuolella. Kivan olosia, kun on tottunut siihen että ensimmäisenä pienet koirat alkaa haukkumaan - lopettamatta. Mutta nämä kaverit vaan juoksenteli. Pienten puolelle tulikin sitten koko ajan lisää sakkia - kun me lähdettiin toisella puolella oli varmaan kymmenisen koiraa. Puolisen tuntia sai lapsukainen päästellä sydämensä kyllyydestä ja mamma oli tyytyväinen :)

Eläinlääkärissä

Nonii, nyt olisi sitten koiruus taas tarkistettu. Tuloksena oli silmätulehdus ja korvien puhdistuksessa siirrytään kunnon tavaraan että enää ei pelkkä kostea pumpuli riitä.

Kävimme siis Espoossa Remediumissa, se kun tuossa lähellä sattui olemaan ja en sen tarkemmin tiennyt mihin pitäisi mennä. Ajoissa oltiin paikalla ja lekurille päästiin siinä 13.10 kun aika oli 13.00. Onneksi mulla ei yleensä ole kiire niin eipä tuollainen 10 minuuttia juuri hetkauta. Syy lääkärille menoon oli siis ihan perustarkastus ja epäilys siitä että silmissä voisi olla jotain häikkää. Painosta ja yleisestä olemuksesta Hertta sai kiitosta - kylkiluut tuntuu ja lekurikin sanoi että mieluummin tässä vaiheessa vähän saakin olla hoikka kuin liikaa painoa kun kerran kaiken sorttisia kasvuun liittyviä häikkiä koirilla esiintyy.

Loppujen lopuksi siis lääkäri löysi silmistä jonkinsortin rakkuloita mitkä on hyvin yleisiä nuorilla koirilla ja korvistakin otti näytteen mutta onneksi sieltä et hiivaa löytynyt vaan ainoastaan sitä perusmähmää. Ilmeisesti siis koira on ihan kuosissa, nyt vaan koitetaan saada nuo silmät hieman rauhoittumaan ja korvat puhtaaksi. Ja etuna noissa silmissäkin on se että se ei ole mikään tarttuva silmätulehdus, joten arkea voidaan jatkaa normaaliin tapaan. :)

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Huomenna mennään eläinlääkäriin

Mitään tuskin on suuremmin vialla mutta sen verran itseä kiinnostaa että missä mennään.

Hertalla on oikeastaan koko kesäajan silmät rähmineet etenkin aamuisin ja päätin nyt selvittää onko se vaan aamurähmää vai onko jotain muuta simmuissa. Lisäksi korvissa olevan mähnän määrä on lisääntynyt hirmuisesti kesän aikana. Kevät meni niin ettei tarvinnut kolmeen viikkoon putsailla korvia kun ei mitään näkynyt mutta nyt voisi päivittäin pikkasen putsailla jos ihan puhtaana haluis pitää. Siksi siis myös tämä pitää katsoa että onko vaan lämmön takia vai jostain muusta syystä.

Lisäksi poistin tuossa toissapäivänä Hertalta punkin korvan vierestä ja siihen jäi aikamoinen patti - eikä se ole nyt laskenut, toisin kuin edellisen punkin jättämä jälki. Lisäksi haluan tietenkin jutella koiran yleisestä tilasta - kun ei itse osaa katsella asioita samalla tavalla. Eiköhän tuo tytteli ihan kunnossa ole mutta sittenpähän saa olla rauhassa kun lekurilta tullaan.

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Uusi elämä Espoossa

Se olis sitten nämä kaksi tyttöä keränneet kimpsut ja kampsut Vantaalta ja raahattu ne Espooseen. Muuttopäivä oli Hertalle todella raskas ja vauva olikin ihan sekasin että mitä missä milloin. Mutta nyt kun tavaroita on saatu jo oikeille paikoille ja uusi kämppä alkaa tuntumaan mammallekin tutulta niin tuntuu että Herttakin rauhottuu. Toki siis esimerkiksi yö meni todella rauhallisesti, mutta katsotaan uskallanko vielä tänään jättää yksin, ehkä vasta huomenna sitten raahaudun kauppaan.

Pitänee naapuritkin tiedottaa siitä että ollaan muutettu ja vinkumista saattaa kuulua.. onneksi tässä on pari viikkoa aikaa ennen kun työt alkaa niin ehtii totuttamaan.

perjantai 13. heinäkuuta 2012

torstai 12. heinäkuuta 2012

Tänä aamuna rakastuin

Ensinnäkin eilen illalla viimein tajusin että mulla on koira, kyllä, mulla on ollut tietoisesti koira jo kolme kuukautta, mutta eilen illalla tajusin sen kuinka onnekas olen tästä mun ihanasta koirastani.

Tänään aamulla kuitenkin, siinä kun torkutin puhelintani sen tunnin verran (lomalla on ihanaa) niin viimein Hertalla meni hermo ja se tuli sängyn viereen. Hyppäsi sängylle ja rotkahti viereen makaamaan ja nousi vasta kun mulla oli hihna kädessä ja valmiina lähdössä aamupissalle. Se oli se hetki kun tajusin tehneeni enemmän kuin oikean ratkaisun - mulla on juuri sellainen koira kun halusin.

Olen siis rakastunut - koiraani <3

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Vielä tämä ;)


Ainiin.. Koirapuistossa..

Olen tällä viikolla kunnostautunut ja vienyt Hertan temmeltämään koirapuistoon, oikeastaan kahdesta syystä.. Ensinnäkin nyt kun ei olla maalla enää niin on kiva päästää koira juoksemaan vapaasti mutta turvallisesti ja toinen syy on se että kavereita ei voi olla liikaa, tytteli kun tuntuu tykkäävän kaikista ja koirapuistossa on hyvä tavata uusia tuttavuuksia.

Tällä viikolla olemme siis käyneet täällä: http://koirapuistot.com/vantaa/koivukylan-kytopuiston-koira-aitaus

Itse olen tykännyt hirmuisesti puistosta, paljon tilaa, paljon varjoa ja koira saa puuhailla oikeastaan mitä haluaa. Molemmilla kerroilla on myös ollut seuraa. Ensimmäisenä iltana oli kaksi tanskandogin pentua 7kk ja 11kk ja mun pieni kirppuni. Toisena iltana sitten olikin pari labbista, valkkari ja russeli. Hyvin on tytteli tullut toimeen. Näin puolueellisena väittäisin että Hertta on koira jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Tottakai hölmö pentu se on, mutta osaa kyllä antaa olla jos toinen koira osaa asian ilmaista.

Etenkin tuolla isossa koirapuistossa on etuna myös se että kun muuten tallustellaan aika paljon kaupunkimaastossa, niin kiva päästää juoksemaan pehmeällä ja toisaalta siinä tulee kuitattua pennun kanssa aika paljon päivän liikunnasta. En siis sillä etteikö muulla tavalla tallusteltaisi, mutta jotenkin kun illalla mennään puistoon niin tietää että koira saa sitten rauhassa ottaa yön ja nukkua rauhassa kun on saanut purkaa energiaa.

Olen siis suuri koirapuistofani, toivottavasti Espoostakin löytyy läheltä kivoja puistoja ja ennen kaikkea kivoja puistokavereita! Ennen kaikkea olisi kiva löytää muita leoja ;)

30 kg ruokaa

Jep, tänään tuli Peteltä taas ruokaa. Tilasin reilumman satsin tällä kertaa koska a) olivat alennuksessa 45e/säkki b) tilauksen ylittäessä 75e saa lisäalen -3% c) tilasin laskulla. Tällä ruualla pitäisi nyt sitten pystyä elämään ainakin elokuun lopulle asti, ainakin suurinpiirtein.

Eli tuli mitä tahansa taloudessa eteen niin koiralla on ainakin ruokaa - ellei nyt rottajoukko päätä viedä kerrostalosta kaikki koiranruuat.

Katselin tuossa huvikseni että kun tuossa reilun puolen vuoden päästä voi siirtyä pois tuosta puppy-ruuasta niin hui kauhistus kun koiran ruoka-annokset pienenee. Tällä hetkellä (6kk) pennun suositus on noin 600g päivässä ja vuoden ikäiselle samainen päiväannos on 1100g. Puppy-ruuan annostusohjeet jatkuu aina 16kk ikään asti, itse tosin ajattelin että ehkä hieman aikaisemmin siirrytään jo isojen ruokaan. Toki penturuokaakin vähennetään sitten kun ikää tulee, nimittäin viimeinen annostus (16kk) on  600-1000g päivässä.

Päästäkseni kuitenkin asiaan viimein niin hassu ajatella että tuosta noin kilon päiväannostuksesta tiputetaan samaisen valmistajan ruuissa aikuisannostuksen kanssa siihen noin 400g päivässä. Että siltä pohjalta, mitäköhän tuo meikäläisen pohjaton ruokahirmu mahtaa olla isona mieltä siitä kun ruokaa tuleekin vaan muutama muru kuppiin :D

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Se joka minusta ei pitänyt ikinä tulla...

...nimittäin näyttelyihminen.

Olen tykännyt pienestä asti käydä katselemassa koiria mätsäreissä kun aina vain sattui kohdalle, eli todellisuudessa maksimissaan kerran vuodessa, mutta ikinä ei harmittanut se että meidän edes mennyt Liisa-leo ei ollut näyttelykoira. Lisäksi olen ollut vahvasti näyttelyitä vastaan - miksi ihmeessä koirat pitää pistää kulkemaan ympäri kehää, ei niitä sitä varten olla tehty eikä ne millään voi nauttia siitä! Ikinä ei munkaan pitänyt viedä omaa hurttaa näyttelyyn, tai ainakin luulin kunnes kaveri ehdotti syksyn pimeinä hetkinä että hei, lähetäänkö maaliskuussa katsomaan Cruftsia... Ja siitä se sitten lähti...

Cruftsin jälkeen aloin hieman miettimään että mitä jos sittenkin, eihän tuo nyt näyttänyt niin pahalta - ainakaan kun leokehää oli katsomassa.

Cruftsin jälkeen kului kuukausia ja sitten olikin aika käydä Voittajassa messarissa.. Messarissa sitten alkoi tulla sellanen fiilis että oikeesti, nää koirat makoilee täällä ja käy pyörähtämässä kehässä ja vaikuttaa olevan ihan fine asia kanssa, osalla ehkä oli ihan kivaakin. Sen jälkeen sitten tuli sellanen olo että olisikohan se mahdollista joskus itsekin pyörittää omaa hurttaa messarin kehää pitkin.

Nyt ollaan siinä tilanteessa että omalla hurtalla olisi ikää jo päästä baby-luokkaan (5-7kk) mutta kesällä ei tunnu olevan inhimillisen matkan päässä mitään mihin pientä palleroa voisi kuskata.. HARMITTAA! Syksyllä sitten, syyskuussa löytyy ainakin pari näyttelyä ja ihan Helsingissä, mihin haluaisin mennä, mutta katsotaan löytyykö valuuttaa. Syksyllä ne viralliset näyttelyt on kuitenkin aloitettava sillä itsellä ei ole pokkaa mennä ja aloittaa vasta junnukehistä meidän näyttelyuraa.

Nyt olisi siis hirmuinen hinku päästä harjoittelemaan, muutamaan mätsäriin tässä kesällä varmaan vielä mennään, jotta tulisi tuota tuomarin läsnäoloa harjoiteltua - tyttelillä kun on ongelmia noiden hampaitten näyttämisen kanssa.

Mutta siis, ilmeisesti on mahdollista muuttaa mielipidettään, sillä nyt näen ainakin leojen osalta näyttelyt lähinnä kivana harrastuksena. Ehkä rotuvalintani on siinäkin mielessä helppo kun kyseessä on rotu jota ei tarvitse trimmailla ja joista jokainen yksilö on hyvin omanlaisensa eikä varsinaisesti kopio toisesta.

Lopuksi vielä kuvia Crufts 2011


Toivottavasti joskus mullakin on tollanen leo


Flyball

Nöffit

Rapsuttakaa

Uhanalaiset terrierit

Flatit rivissä

Ryhmäkehä

Rotukehien ympäristöä

Ryhmäkehää

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Näin tänään

24vko/28,6kg

Jahas, Hertta vain kasvaa.. Viikon aikana on tullut pikkasen enemmän painoa mitä ajattelin mutta johtunee siitä että liikunnan määrä on ollut pitkälti nollissa kun ei tässä kuumuudessa kauheen paljon oo viittinyt riehua ulkona ylimääräisiä ja sisällä leikittäminenkin on tuntunut hullun hommalta kun ei tällasessa huonossa saunassa oikeen viitti ylimääräsiä riehua. Jostain syystä en saa tota kakaraa noihin kuviin seisomaan etujalat suorassa, ehkä jossain vaiheessa kun joku muu ottaa kuvat ni helpottaa.

Siitä huolimatta että ei viikolla juuri ole tullut tehtyä mitään niin eilen kuitenkin päästiin poikien kanssa ulos ja uimaan. Hauskinta tässä reilun kuukauden tapaamistauon aikana oli se että Hertta on hurahtanut Rockyn ohi ja kyllä se Happykin kohta on pieni herra ;) Poikien oli asenne myös vähän muuttunut, enää ei kakara ollut enää niin paha ja ärsyttävä :D Ehkä Happykin on kuullut että se ei enää pissaile sisälle koko aikaa.

Kuuma!

Paras asento ottaa lepiiii


sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Pienestä tytöstä isoksi

Maaliskuussa

13 vkoa

14 vkoa

15 vkoa

16 vkoa

17 vkoa

18 vkoa

19 vkoa
21 vkoa
23 vkoa (En myönnä että ihan noin takakorkea on :D )
Se on hassua miten nämä pennut kasvaa.. Ei mahdu enää syliin pieni vauva ja muutenkin alkaa tuo söpö pentumaisuus hävitä. Tottakai käytös on edelleen 100% pentua mutta silti. Viimeiset viikot on tullut vietettyä maalla ja tänään palailtiin takaisin kotiin. Lenkillä on tänään huomannut että Hertta ehti jo tottumaan juoksemaan pihalla vapaana kun ei millään pieni hihna riittää, mutta eiköhän tuo tuosta muutamassa päivässä palaudu takaisin.

Kahden viikon päästä meistä tuleekin sitten Espoolaisia - näin valmistuneena työ löytyi Espoosta ja sinne sitten päästään, toivottavasti vähän vihreämmälle seudulle. Ainakin sen katsoin että suhteellisen lähellä pitäisi koirapuisto löytyä kunhan ensin kotoudutaan. Lisäksi nyt siirrytään kerrostaloon missä joudutaan liikkumaan rappusissa (ei siis olla korkealla - toisessa kerroksessa) niin ajattelin että varmaan olisi syytä syys-lokakuun aikana katsastaa joskos Espoon suunnalta löytyisi koirahierojia, joiden kanssa sitten yhteistyössä voitaisiin minimoida tuo rappusten aiheuttama lisärasitus ja lähteä rakentamaan pienelle hyvää elämää :) 

Mutta siis loma, aaaah, loma: Tässä vielä kuvasikermä jos ihan kaikkia en vielä ole ehtinyt julkaisemaan

Onko pakko kuvata!

Vois rumemmassakin maisemassa viettää lomaa

Mitäs tää on?

Mä tuon tän kepin sulle takasin