keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

30 kg ruokaa

Jep, tänään tuli Peteltä taas ruokaa. Tilasin reilumman satsin tällä kertaa koska a) olivat alennuksessa 45e/säkki b) tilauksen ylittäessä 75e saa lisäalen -3% c) tilasin laskulla. Tällä ruualla pitäisi nyt sitten pystyä elämään ainakin elokuun lopulle asti, ainakin suurinpiirtein.

Eli tuli mitä tahansa taloudessa eteen niin koiralla on ainakin ruokaa - ellei nyt rottajoukko päätä viedä kerrostalosta kaikki koiranruuat.

Katselin tuossa huvikseni että kun tuossa reilun puolen vuoden päästä voi siirtyä pois tuosta puppy-ruuasta niin hui kauhistus kun koiran ruoka-annokset pienenee. Tällä hetkellä (6kk) pennun suositus on noin 600g päivässä ja vuoden ikäiselle samainen päiväannos on 1100g. Puppy-ruuan annostusohjeet jatkuu aina 16kk ikään asti, itse tosin ajattelin että ehkä hieman aikaisemmin siirrytään jo isojen ruokaan. Toki penturuokaakin vähennetään sitten kun ikää tulee, nimittäin viimeinen annostus (16kk) on  600-1000g päivässä.

Päästäkseni kuitenkin asiaan viimein niin hassu ajatella että tuosta noin kilon päiväannostuksesta tiputetaan samaisen valmistajan ruuissa aikuisannostuksen kanssa siihen noin 400g päivässä. Että siltä pohjalta, mitäköhän tuo meikäläisen pohjaton ruokahirmu mahtaa olla isona mieltä siitä kun ruokaa tuleekin vaan muutama muru kuppiin :D

Ei kommentteja: