torstai 5. toukokuuta 2011

Kasvattajan valitseminen ei ole ydinfysiikkaa mutta..?

No nyt kun "päästiin vauhtiin" niin miksi sitte ei jatkaisi samantien. Hieman siis siitä prosessista minkä itse kävin läpi kun hain kasvattajaa johon otan yhteyttä..

Ensinnäkin siis ensin ajattelin että katselen vain miten on kasvattajat suunnitellut pentueita seuraavan vuoden sisällä, toki alkuun oli suunnitteilla että katselen pentuja vasta valmistumisen jälkeen mutta sitten suunnitelmat muuttui ja usko itseen kasvoi, mutta siis ensin selailin vain leonetin sivujen kasvattajalistalta ja suljin pois ne joilta ei löytynyt nettisivuja. En tehnyt tätä sillä että kaikilla tarvitsee olla nettisivut mutta meikäläiselle tuo lisää "luottamusta" että pääsen katselemaan hieman miltä missäkinpäin näyttää. Ja henk.koht. jos ei ole mitään automaattisia liitoksia kehenkään niin ehdottomasti leojen omilta sivuilta kannattaa tietoa ensimmäisenä lähteä etsimään.

Tässä vaiheessa sitten astui kaveri esiin ja jo näin alussa pitää sanoa että olen jokseenkin manipuloitavissa, mutta siis, kaverilla on pikkasen enemmän kokemusta koirista ja katsellut toisten rotujen kasvattajia jo jonkin aikaan. Noh, hän sitten sai meikäläisen keskittymään sellaisiin asioihin mistä ei edes ollut alkuun mitään tietoa, nimittäin terveystilatoihin.. Eiköhän niihin olisi jossakin vaiheessa ihan muutenkin tullut keskityttyä mutta nyt ehkä vähän nopeammin. Tämän takia rajasin sitten omat kiinnostukseni siihen että kasvattajan tulisi käyttää jalostukseen selkeästi terveitä koiria, eipä silti, taitaa 99,9% leokasvattajista keskittyäkin näihin tilastoihin vakavasti mutta kuitenkin.

Sitten kun omat mieltymykset tämän suhteen oli päätetty niin aloin keskittymään siihen että miten paljon pentueita kullakin kasvattajalla on ja miltä kasvattien tulokset näyttävät terveystilanteen suhteen, tässä vaiheessa tapahtuikin suurin karsinta sillä halusin kasvattajan jonka kasvatustyö oli vielä alkuvaiheessa, mutta kuitenkin muutama pentua jo takana. Eli siis suomeksi tässä vaiheessa tilastollisesti isoimmat kasvattajat jäivät tässä vaiheessa pois. Ja ennen kuin ketään ottaa tästä itseensä, nämä ovat minun omia rajauksiani eivätkä siis näin kritisoi kenenkään arvokasta työtä kyseisen rodun hyväksi.

Eiköhän tuossa ollut ne päärajaukset, eli terveystilasto ja kasvatustoiminnan laajuus. Terveyteen siis tietenkin kuuluu myös sukusiitosprosentit sunmuut vastaavat ja niitä tarkastellessani järkytyinkin katsellessani perheessäni olleen leon tietoja, hui kauhistus mitä lukemia..:/

Enpä minä sillä etteikö koiraa oikeasti voi tavallaan valita sellaiselta kasvattajalta, jolla vain "sattuu olemaan pentuja" kun sellainen aika on ja uskonkin että näin useinkin tapahtuu ja hyvä niin. Eikä toki kaikki vastuu koiran hankkimisesta läheskään ole ostajalla, vaan asiansa osaava kasvattaja haluaa tavata ostajan ennen tai ainakin haluaa tietää ostajasta ennen kuin pentunsa henkilölle antaa. Tai näin minä ainakin asian näen, etenkin näin isosta rodusta kun on kyse.

Jaa että missäkö mennään nytten? Otin siis ensimmäistä kertaa kasvattajaan yhteyttä viime vuoden lopulla spostilla, sillä majapaikkani on tällä hetkellä jossain aivan muualla kuin Suomessa ja kyseisessä spostissa olinkin vielä sitä mieltä että kyselin vielä "suunnittelemattomasta" pentueesta, eli en siis seuraavasta, mutta kun prosessi oli saatu aluille ja vastaanottokin oli omasta mielestäni varsin positiivinen niin halu saada pentu jo seuraavasta pentueesta kasvoi. Pitkän harkinnan päätteeksi sitten laittelin uutta spostia ja tunnustelin että mitkäs olisivat mahdollisuudet kyseiseen.. Ja siinä siis ollaan, ilmeisesti nimeni on ylhäällä ja nyt odotellaan pentuja, toki koska en ole vielä kasvattajaa tavannut face-to-face, ei aivan satavarma voi kaikesta olla ja toisaalta, eipä sen kai pidäkään olla.

Sen suhteen meikäläinen odottaa että jalkautuu tuossa toukokuun lopussa Suomen maankamaralle ja pääsen tapaamaan kasvattajaa sekä hänen koiralaumaansa.

Tältä erää kuitenkin palailemisiin;
Kettu kuittaa.

Ei kommentteja: