torstai 6. lokakuuta 2011

Minäkin kiehun

Oivoivoi.. Varmaan on kaikki lueskellut tässä viimoisen parin vkon aikana noita juttuja missä isot pahat koirat on taas "syönyt ihmisiä ja pikku koiria"..Nooh, myös minä ja nythän on laitettu jtn vetoomuksia että pitbullit sun muut koiruudet pitäisi kieltää ja niin edespäin. Missään nimessä en lähde kieltämään sitä ongelmaa mikä tulee jos mikä tahansa koira annetaan vastuuttomalle omistajalle ja näin altistetaan kanssaolijat tietyille vaaroille, mutta ei se nyt tarkota että tietty koirarotu tarvitsisi kieltää, ainakaan omasta mielestäni!

Ja jos nyt sitten lähdetään kieltämään tiettyjen koirien maahantuonti siksi että ne ovat potentiaalisesti vaarallisia niille pikku fifeille jotka itse käyvät isompi joskus ärsyttämään niin saahan siihen listaan sitten lisätä kaikki todella sairaatkin koirarodut? Vai olisiko parempi vain poistaa kaikki koirat maan päältä ja hankitaan kaikki lehmät, ne ei kai oo niin kauheen vaarallisia isoja vaan.

Itsellä kun on vaikea ymmärtää sitä että miksi joku koirarotu pitäisi kieltää vain siksi että kyseisen rodun omistajista isohko osa on tehnyt virhearvioinnin ja hankkinut koiran johon ei yksinkertaisesti taidot riitä. Ja toisaalta, miksi juuri sen tietynrodun edustajat päätyvät pahoina julkisuuteen, eipä tietysti ole kovin mediaseksikästä raportoida siitä miten alle polvenkorkuiset mamman pikkumussukat purevat sormen verille. No mutta joo, jos ei tullut selväksi, olen itse sitä mieltä että kasvattajia tulisi vielä enemmän kouluttaa siinä suhteessa kelle he koiran antavat ja toisaalta yleinen sekarotuisten/rekisteröimättömien koirien tuottaminen pitäisi saada jonkinlaiseen hallintaan; mikä sinällään on mahdottomuus mutta varmasti moni näistä ilkeistä isoista tappajakoirista on ilmaantunut siksi ettei ostotilanteessa informaatiota ole ollut tarpeeksi kummallakaan puolella.. Toki ehkä vain oma mielipide, mutta haluan uskoa siihen että moni kasvattaja, oli rotu sitten mikä tahansa, hieman edes haluaa valottaa ostajalle mitä rotua tässä ollaan hankkimassa.

Missään nimessä en tietenkään väheksy sitä tuskaa mikä aiheutuu jos oma koiruus jää toisen hampaisiin tai sitä kun koira iskee ihmiseen kiinni, lähinnä vain sitä että eipä se ole edes pääasiallisesti hyökänneen koiran vika, että syy saattaa löytyä hihnan toisesta päästä tai ainakin siitä joka sitä hihnaa kantaa.....

2 kommenttia:

Bemary kirjoitti...

Juu kyllä se syy on ihmisessä, ei koirassa, jos näitä tapauksia sattuu. Ei epäilystäkään. Huonosti koulutettuja on sekä isoissa että pienissä roduissa, mutta koon vuoksi syy on aina yleisen mielipiteen vuoksi siinä isommassa, aivan sama kuka sen hässäkän alunperin aloitti. Tässä oli tiivistettynä mun ajatukset asiasta, vaikka tokihan keskustelua aiheesta vois jatkaa loputtomiin ja perustella noikin ajatukset paremmin. x)

Lilli kirjoitti...

Juu ja sitten tuntuu siltä että jos ei juuri sillä hetkellä löydä tarpeeksi laajaa selitystä niin ihmiset pitää jotenkin hulluna.. Vaikka toki pitää myöntää että jotkin rodut varmasti ovat alttiimpia aggressiiviselle käytökselle kuin toiset mutta eipä silloinkaan kaikkiin pidä yleistää..