sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Leotäyteinen viikko!

Ihan puolivahingossa tästä viikosta on tullut kovin leotäyteinen. Perjantaina käytiin toko-treeneissä, joissa oli reilusti porukkaa, oltiin pitkästä aikaa edistyneitten reeneissä ja jatketaankin varmaan siellä, kun on nuo työmatkat mulla pidentynyt sen verran että nyt iltavuorosta juuri ja juuri ehdin treeneihin asti ennen niiden alkua ja toki muutenkin, kun vaaditaan niin ehkä sitä tulee kotonakin treenattua. Ensi kerraksi pitäisi miettiä omia kehityskohteita.. Meillä alkaa perusasento olemaan siinä kunnossa että sen kanssa ehkä voidaan elää vielä toistaiseksi, mutta haluaisin vinkkejä siihen miten koira oppisi kontrolloimaan omaa takapäätään, jotta perusasentoon meno tapahtuisi ketterämmin ja muutenkin vahvistuisi. Seuraaminen on niin lapsukaisten saappaissa että ehkä senkin kanssa vielä vähän niinko mennään vaan.. Toinen kehityskohde voisi olla tuo maahanmeno, tämän kun laittaa maahan niin se vetää suoraan levyiksi, jolloin siitä nouseminen tarkoittaa että perusasennoksi ei tule selkeä istuminen, vaan toisen lonkan päällä makoillaan.. Katsotaan.. :D

Mutta siis leotäyteisyydestä, käytiin myös torstaina Inkoossa katsastamassa miten 2vko vanhempi Molly-neiti jakselee ja hyvinhän tuo, Hertta oli vaan kovin sitä mieltä että Molly ei saa liikkua ilman hänen lupaansa ja kurnutti Mollya. Meikäläinen kattoo suu auki että MITÄ TÄÄLLÄ TAPAHTUU! Missään vaiheessa en itse nähnyt tilanteita varsinaisesti aggressiivisena, mutta jotenkin tuo neiti on löytänyt itsestään sisäisen dominan ja päättänyt että nyt selkeästi "herkempiä" koiria voi kurnuttaa.. Nimittäin tänään kun tavattiin Luna tuolla Uudenmaan Leolenkillä niin neiti koitti tehdä aivan samaa. Itse menin kyllä väliin, koska mielestäni tuo ei ole sallittua, ymmärtäisin sen jos olisi aidosti tutut koirat, mutta tässäkin tilanteessa kyseessä on ollut koirat, joita ollaan tavattu vain muutama kerta. Muiden kohdalla Hertta ei ole edes yrittänyt mitään ja on edelleen varsin nöyrää tavaraa kun sattuu joku mulkaisemaan, mutta toivotaan ettei tilanne tästä muutu, en millään haluaisi joutua rajoittamaan Hertan leikkiseuraa sen vuoksi että Hertta "ärhentelee".

Lisää leoja tälle viikolle toi leolenkki tänään lauantaina, lähdimme porukalla Helsingin koirametsään ja siellä sitten reippailimme tunnin verran sopivalla viiden koiran porukalla, 4 narttua ja 1 uros saatiin siis kasaan ja hauskaahan meillä oli. Vastaantulijoita oli yllättävän vähän, sillä kelin suhteen tänään oli aivan mieletöntä. Toisaalta se oli kiva, niin ei tarvinnut olla koko aikaa napsimassa koiraa kiinni tai muuta vastaavaa.

Ensi viikolla onkin luvassa tuo Turun näyttely sitten.. Katsotaan minkäläisen arvostelun se tuo tullessaan, ainakin nähdään belunalaisia, jos muuten ei tule antoisa reissu :)

Tässä vielä kuvia lenkiltä :






















Lopuksi vielä Hertan ja Moose-iskän yhteiskuva

Ei kommentteja: