perjantai 11. lokakuuta 2013

Mitä Kuuluu?

Voih, meille kuuluu hyvää :) Kiitos kysymästä ;)
Muutoksen tuulet puhaltavat meillä, ainakin ruokakupissa - nimittäin meillä alkaa raakaruokinta kunhan palkkapäivä koittaa. Tällä hetkellä toki neiti syö jo jauhelihaa ja nyt kun nappulat viimein loppuivat tänä aamuna syödään sitten lihaa loppuviikko ja alkuviikko kunnes tantantaaaaa - mammalla on palkkapäivä ja nokka suunnataan kohti Mankkaata ja Murren Murkinaa.. Ostoslista on jo lähes tehty ja jokaista mahdolliselta metsästäjän tuntevaa ihmistä on pyydetty pitämään korvat auki josko saataisiin metsänelukoiden luita (ainakin ;) ) näin kun metsästyskausi on päällä.

Tällä hetkellä käytetty jauheliha on hyvin vaihtelevaa eikä mitään erityistä reaktiota ole tullut. Ajattelin kuitenkin nyt kokonaan raakaan siirtyessä keskittyä lihaisten luiden osalta aluksi potpot-kanaseen ja lihan suhteen varmaankin mennään possulla ja naudalla. Näillä alotellaan ja sitten kerran viikossa tungetaan kuppi täyteen fisua ja toisena päivänä taas sisäelimiä. Tällaisella ohjeistuksella pitäisi siis päästä alkuun.

Olen laskenut muutaman pääopukseni pohjalta että Hertan pitäisi syödä päivässä noin kilon verran sapuskaa! APUA! Noh, tästä aloitetaa - katsotaan, syksyn ja talven voisin kuvitella sen olevan sopiva määrä sillä tuntuu neiti käyvän koko ajan kierroksilla ja on aktiivinen, mutta kesällä saattaapi ruokaa saada vähän ainakin keventää sillä kontrasti vireydessä kesän ja syksyn välillä on ollut HIRVITTÄVÄ!
No mutta kuitenkin, lihaisia luita on suunnitelmissa antaa se 550-650g ja sitten lopusta 350-450g on noin 100g kasviksia. Määrä kasviksille on hieman ohjeistusta suurempi, mutta koska tuo neiti on hieman herkästi pulskistuvaa sorttia niin haluan pitää sen määrän suurena, minkä lisäksi käsittääkseni kasviksista tulevat vitamiinit ovat vesiliukoisia ja poistuvat suhteellisen helposti (??) No mutta kuitenkin, tämän lisäksi sitten neidolle on tarkoitus metsästää merilevää,lohiöljyä ja pellavansiemenöljyä jooooootta otetaan kaikki varmanpäälle :)

Katotaan miten lähtee rullaamaan ja miten läskiksi tuo tällä hetkellä suhteellisen hoikanoloinen neito saadaan :D :D ;) Tavoitehan sysksylle ja talvelle on saada kesän aikana surkastuneita lihaksia kasvamaan ja siis optimistisena suunnata kohti kevään näyttelyturneeta (jos rahat riittää edes muutamaan ;D )


Opukseni :)

Kevät vs Syksy

Ainiin, neiti karkas sitten kun hihna otettiin pois kuvauksia varten

Tämän päivän kuva :)

Pakastin tällä hetkellä ;D

Nyt kun viimein saatiin Hertalle nuo terveystulokset niin tietenkin unelmat mahdollisesta pentueesta ovat saaneet aivan uutta ilmaa siipien alle ja mahdollisia sulhoja tietenkin jo katsellaan haavekuvissa - mutta onneksi ei vielä olla siellä että tarvitsisi niistä enempää murehtia ;)

Kaiken kaikkiaan siis tällä hetkellä kaikki menee hyvin, Hertta askartelee silloin tällöin omia juttujaan - kuten levittää 2kg vehnäjauhoja pitkin makkaria, mutta ihana karvapallohan tuo on <3 Pitäisi jossakin vaiheessa orientoitua opettelemaan TOKO:n saloja.. Kun tuossa hämärän rajamailla lupasin että kyllä Hertalle TK1 hankitaan ;)

AINIIN! Me osallistutaan messariin tänäkin vuonna - tosin vain sunnuntaina, lauantaina meikäläinen lähtee kameran kanssa kyttäämään kehän laidalle upeita koiria <3

Ei kommentteja: