sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Aika kuluu ja kakara kasvaa - vinoon

Pitkästä aikaa... Pentu on jo puolivuotias ja paljon on haasteita ollut tämän kanssa. Kävästiin Hipan kanssa tuossa alkuviikosta ortopedilla, sillä etutassut ovat kääntyneet ulospäin ja tuloksena olikin sitten luiden eriaikainen kasvu.. eli etujalkojen kaksi luuta ovat eri mittaiset ja nyt sitten ohjeiden mukaan kasvu mahdollisimman pieneksi ja paaaaljon lisää liikuntaa.. Liikunta toki ei mielestäni ole tähänkään asti ollut ongelmana mutta nyt sitten vielä lisätään metsäreissuja ja puistojuoksua - kunhan tämä jää lähtisi puistosta, ei siellä uskalla juoksuttaa kun itsekään ei oikein pysy pystyssä.

Mikäli Hipan jalat eivät lähde oikenemaan näillä toimilla edessä saattaa olla leikkaus mitä toivon että ei jouduta tekemään, ihan rahallisista mutta myös kuntouttavista huolista johtuen sillä kyseessä ei ole ihan pieni operaatio jos molemmista jaloista katkaistaan luut :/ Mutta toivotaan nyt parasta kuitenkin. Tämän kasvun pysäyttäminen toki voi aiheuttaa sen että meitä ei kehässä näy huhtikuun erkkarissa kun koira muistuttaa enemmän vinttikoiraa kuin leonbergiä. :D Ja toki jalkakontrolli pitäisi olla aika lähellä kyseistä ajankohtaa, mutta katsotaan miten mennään.. Päivä kerrallaan ja niin edespäin.

Käytiin Hipan kanssa myös ensimmäisessä näyttelyssä tammikuun alussa - menestystä ei tullut juurikin noiden etujalkojen vuoksi mutta arvostelu oli mitä mainioin, mikä tietysti motivoi tekemään kaiken mahdollisen jalkojen eteen.

Tässä kuva ja arvostelu näyttelystä:

5kk mittasuhteiltaan erittäin lupaava. Kaunis nartun pää, tumma maski.Leikkaava purenta. Hyvin asettuneet korvat. Hyvä kaula- ja ylälinja. Erittäin lupaava rintakehä. Hyvät tasapainoiset kulmaukset. Erittäin löysät ranteet häiritsevät niin seistessä kuin liikkeessä mutta liikkuu hyvällä askelpituudella. Esitetään ja esiintyy hyvin. Ystävällinen

Kuvan ottanut Leena Valkonen


Tässä sitten vielä kokoelma erinäköisiä kuvia penskasta :)







Tässä tämän aamun kuva.. vko 27