sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Treffit Ozzyn kanssa!

Tänään auton nokka suunnattiin kohti Heinolaa ja käytiin katsastamassa miten tuo Ozzy poika on kasvanut. Vastassa oli varsin vaalea poika ja reilut kolme tuntia sisarukset saivat toistensa seurasta nauttia. Kuitenkin, kuvat kertovat enemmän - joten tässä niitä tulee.

Sisko ja sen Veli

Heti laitettiin pojat aisoihin :D

Otan sua poskesta kiinni!

Tää on yks parhaista!

Ei Hertta oikeesti ollu kingi koko aikaa



Mitäs otat kuvia!


Pylly vasten pyllyä

Sitten yhdessä mukkelis makkelis

Talven lapsille löyty vielä luntakin

JEE!

Hetki paikallaan

Täältäkö sitä ruokaa sai?

Sitten tuli väsy!

Oli aivan loistava visiitti, kiitos vielä Ozzylle ja kotiväelle, pitää se pentutapaaminen saada aikaan - eli jos joku Belunan XL-pennun omistaja tän lukasee niin eikö olis kiva ajatus kesän aikana pistää pennut kasaan jossakin vaiheessa?! Sitä vaan tuossa kehiteltiin että olis tosi kiva nähdä mitä samaa ja eroa kasvavista pennuista löytyy!

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Keravalla

Alma -Lionstarin tyttöjä

Alma

Hertan sisko Peppi tapaa iskän

Moose - iskä

Moose ja Hertta

Muistaakseni Toto

Väsyttää!!

Nukuttaa!
Tänään siis viihdyttiin Keravalla, Etelän Vesileijonat oli eräässä tapahtumassa mukana vetämässä lapsia - me lähdettiin mukaan ja hauskaa oli.  Oli myös aivan ihana tavata uusia ihmisiä ja koiria!

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Hertta 14vko






Miks sä sitä kameraa koko ajan?
Tää on melkein jo taidetta?


Koirahierontaa?

Onko kellään kokemusta pennun viemisestä hierontaan? En nyt siis puhu mistään hieronta hieronnasta, mutta itseäni houkuttelisi kokeilla viedä Hertta hierottavaksi, tai oikeastaan mämmäköitäväksi ihan ammattilaiselle. Jossakin oli että alle vuoden ikäistä ei oteta koska lihaksisto ei ole kehittynyt. Eipä tietenkään ole mutta ajattelin että onko joku joskus vienyt pennun ihan vaan rentoutuksen kaipuussa hierontaan?

Pitänee ehkä soitella hierojille ja kysellä mikä on heillä näkemys, eipä sillä että tässä rahassa kieritään, mutta kokemuksen kannalta 40e/kerta ei tunnu mahdottomalta hinnalta kokeilumielessä.

torstai 26. huhtikuuta 2012

Leot ei oo pallohulluja

Oon koittanu saada tätä meen palloilua videoitua jo useemman kerran, nyt sain edes siedettävän pätkän.
Meillä on edessä hyvä tulevaisuus!

Istu - Paikka , Maahan - Paikka

Vuorokauden verran reenattu, noin 5 erillistä kertaa ja nyt jo toimii - uskalsin jopa mennä kipaseen pois näkyvistä ihan kääntymään ja tyttö tapitti hienosti paikallaa

Tässä sitten makuulla sama, hieno kokemus kun koira hoksaa näin nopsaan.

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Pentukurssilla vol.2

Tänään siis lähdettiin taas iltamissa harjoittelemaan perusjuttuja pentukurssille, aluksi kurssilla kerrattiin edellistä, eli istumaan, maahan, pyörimistä (eli koira pyörii namin perässä ympäri).. Tämän jälkeen sitten alettiin tekemään uusia juttuja - osa oli sellasia mitä ollaan harjoteltu ja osa ei. Harjoteltiin muun muassa vierelle perusasentoon tulemista, tätä me ollaan harjoteltu pikkasen ja se menikin ihan hyvin. Lisäksi sitten harjoteltiin vierellä seuraamista, mä palkkasin vähän liikaa, mutta muuten meni hyvin. Pidin namia koko ajan koiran nassulla niin tottakai se seuraa - tätä siis reenataan vähän vähemmällä namituksella tulevaisuudessa.

Sitten siihen, mikä ei sujunut ihan niinko oppikirjassa, eli paikalla istuminen ja makaaminen. Tätä ei olla sitten harjoteltu ja voi kiesus, Hertta antanut mun siirtää edes jalkaa kun jo otti ite askeleita. Tässä vaiheessa rupes namipussikin huutaan tyhjyyttään joten jäi sitten se siihen.

Kuitenkin, kotona sitten otin rauhassa oman reenin tosta paikalla istumisesta ja makaamisesta ja hetken harkan jälkeen uskalsin jo kääntää selän ja onnistuneesti palasin vielä takasikin, joten kyllä tuntuu koira oppivan nopeesti. Tottakai oli kotiympäristökin, mutta sitten namit oli ihan omaa nappulaa niin tuntu että koira saa niistä kyllä palkan mutta ei omaa kauheeta himoo, ainakaan samalla tavalla kun mitä hinkuu nakin perään. Tästä päätellen siis kotireeneissä ainakin mennään, jos ei omalla nappulalla, niin vähän pienemmällä namilla mitä nakki on.

Kaiken kaikkiaan, kiva reeni oli, ja nyt on ainakin jotain uuttakin treenattavaksi.

Tästä eteenpäin treenataa:
istu
maahan
viereen
seuraa
paikka (istu ja maahan)
seiso

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kuvia

Pääsiäisenä

Onko pakko ottaa kuvaa?

Nyt mä ainakin nukun

Iltalenkillä 24.4

Vauhtia samaisella lenkillä

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Koiranomistajan arkea

Kaikki koiran joskus omistaneet tai tällä hetkellä omistavat varmasti samaistuvat siihen kun sanon että haavekuvat söpöstä pennusta karisevat nopeasti sen jälkeen kun torahammas saapuu kotiin. Tai jos ei ihan heti sen 7 viikkosen pennun kanssa, niin viimeistään sitten kun alkaa olla rokotusten aika ja koirasta kuoriutuu se todellinen piraija.

Henk.koht. olin koiran saadessani jokseenkin valmistautunut mihin tahansa vaihtoehtoon. Toki, alkuun koira tuntu vaan nukkuva, mutta jotenkin osasin odottaa että alkuun lähinnä kaveri makaa lattialla. Nyt sen sijaan Hertalla pitäs koko ajan olla hampaille jotain tekemistä, siis opparia saan tehä rauhassa - ei siinä mitään, edelleen rauhassa koirakin tykkää olla. Mutta välillä tuntuu että mikään ei niinko mee perille.

Toki, nyt kun taas tuntuu että itsellä on uusia työkaluja saada koira toimimaan oman mielen mukaan niin tää varmaan alkaa taas tuntuun järkevältä. Lisäksi olen päättänyt opparikirjotuksen loputtua parantaa koiran elämänlaatua, eli kahden viikon päästä on taas aivoissa tilaa kaikelle muullekin elämälle.

Kuitenkin, koira kasvaa kovaa vauhtia, lähistöllä asuvat ihmiset ihmettelevät aina satunnaisesti tavattaessa että onpa se kasvanut ja taitaa tulla iso koira. Niin tulee ja niin kasvaa ja toivottavasti meikäläinen kasvaa pikku hiljaa koiranomistajankin.

Huomenna onkin sitten koiranpäivä, tosin kennelliitto voisi pehmojen sijaan jakaa kakkapusseja - minä hakisin ainakin :)

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Katsokaas tätä!

Arjalta nappasin tän kuva Hertasta
Kaunis neito, eikö?

Maalla

Kuten jo mainitsin, viikonloppuun kuului pikavisiitti maalle. Autoilun suhteen ei juuri ole mainittavaa - Hertta tuntuu, jos ei viihtyvän, niin sopeutuvan autoon hyvin ja on rauhallinen koko matkan, lähinnä torkkuu siis.

Viikonlopun kohokohta oli varmaankin molemmille visiitti Lietoon, eli käytiin tapaamassa Arja-kasvattajaa ensimmäistä kertaa. Eipä tuon koiran suhteen mitään vikoja löydetty - ja toisaalta, voiko 13 viikkosesta koiranpennusta löytää paljon vikoja? Kuitenkin, kiva reissu oli ja opettava, oli kiva kuunnella ohjeistuksia, en tiedä oliko suuria uutuuksia keskustelussa, mutta oli hyvä että muistuttaa miten sitä koiraa kuuluu kasvattaa - se kun tässä arjen melskeessä välillä unohtuu.

Kovin mulla oli kamera siellä mukana, mutta kun kaikki keskittyminen meni jutteluun ja koiraan keskittymiseen niin eipä siinä kuvia itse tullut otettua, mutta uskon vakaasti että Belunan blogista niitä löytyy jos kiinnostaa katsella :)

perjantai 20. huhtikuuta 2012

3kk

Hertta tänään 3kk kalenterin mukaan, 13 viikkoa mamman mukaan. Painoakin neitokaiselta löytyy 14,3kg :)
Huomenna maalle pikavisiitille ja sitten taas takaisin!

torstai 19. huhtikuuta 2012

Paniikki!

Että sellanen päivä.

Tyytyväisenä lähtin tänään kympiksi koululle tekemään opparia...

...tulin kolmen tienoilla takaisin ja....

-Koira oli täällä repinyt pussin missä oli lasinsiruja (luulin nostaneeni tarpeeksi ylös)
-vessapaperit
-yksi kännykän piuha mussutettu (korkealla pöydällä)
-oppariin liittyvä diski..(korkealla pöydällä)

Voitte ehkä kuvitella kuinka iloinen tästä olin?

Noh, hetken päästä kuitenkin todellisuus iski ja paniikki, kauhea soittelu kahteen eri eläinlääkäriin että apua mitä mä teen! Toisessa ei oikeen osattu sanoa juuta eikä jaata, mutta toisessa sitten että syötä koiralle tankoparsaa. Parsa ilmeisesti sitoo itseensä hyvin terävät ja kaikki muutkin suolistosta, eli jos pieniä siruja on kurkusta mennyt alas niin parsan pitäisi auttaa. Lisäksi sitten että jos alkaa vaikuttamaan erilaiselta, niin sitten uudestaan yhteyttä.

Minäpä sitten kipitän kauppaan ja ostan säilykäparsaa, liottelen hetken ja rupeen syöttämään koiralle. ja koira syö. Nyt sitten odotetaan mitä tulee.

Kiitokset vaan molemmille veljille nopeasta toiminnasta, kyyti lekurille olisi onnistunut todella nopsaan!

Noh, toivottavasti säästyttiin tästäkin vain säikähdyksellä, toisessa etutassussa näytti olevan pieni viilto kun ne kävin tuossa tarkkaan läpi, mutta ei siis mitenkään suuri, ihan pintaa vain vähän raapaisuut.


keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Pentukurssin tähti

Nii, siis aivan puolueeton omistajan mielipide ;)

Tänään siis alkoi pentukurssi, tosin kunnon lenkillä kun jäin kaks pysäkkiä liian aikasin pois bussista kun iski epäusko (päivällä olin kyllä käyny tsekkaas paikan mut kuitenkin). Pentukurssilla oli kaiken kaikkiaan viisi koirakkoa, me, suurin piirtein saman ikänen bortsu perheensä kanssa, 5kk chihu, 6kk labradori ja sitten joko staffi/amstaffi poikkeli, tai ainakin luulisin että se oli sellanen. - ainakin näin mä sen näin. Voin olla väärässä. No mutta siis kuitenkin.

Päästiin paikalle ja seisoskeltiin siinä sitten ringissä ja rupateltiin, ensin ohjaaja-Lotta kerto hieman palkkaamisesta ja tavoista rauhottaa koiraa. Lisäksi ohjaaja kysy että mitä kukin hakee kurssilta, kovin tuntu olevan erilaisia tavotteita, me mennään sinne hakemaan välineitä siihen että mulla pysyy koira hanskassa jatkossakin kun massaa tulee lisää.

Sitten päästiin hommiin, otettiin vähän lisää etäisyyttä ja alettiin treenaileen istumista. Mehän ollaan treenailtu istumista,seisomista ja maahan menoa tuon klikkerin kanssa - otin sen myös tuonne mukaan mutten käyttänyt. Hyvin alko tuo istuminen sujumaan kunhan Hertta tajus että hei, mammalla on makkaraa! Hyvin siis osas keskittyy vaikka ympärillä pyöri toisia koiria ja chihu selosti tekemistä jonkun verran. Ohjaajalla ei oikeestaan ollut mitään sanottavaa, kun HERTTA OLI NIIN HYVÄ! :D

Hetken reenailun jälkeen mentiin taas kuunteleen jonka jälkeen alettiin harjotteleen maahan menoa. Itse olen päättänyt opettaa maahanmenon ilman että ensin mennään istumaan, jotenkin tuntuu että siitä pois opettaminen olisi haastavaa myöhemmin. No mutta siis joo, ohjaaja tuli katselemaan ja sanoi menevän ihan hyvin. Sitten lisäsi että voisi ruveta harjotteleen niin että Hertta on sivulla ja menee siitä maahan, kun nyt sukeltaa niin lähelle tuohon jalkoihin. Eli etäisyyttä siis reenataan.

Lisäksi harjoiteltiin "pupua", eli istumaan ja siitä etutassut ylös. Hienosti Hertta hoksas mitä haetaan ja kokeiltiinkin temppua hieman. Tosin, kuten ohjaajakin lopussa sanoi, meidän ei ehkä kannata kyseistä temppua suunnattomia määriä reenata. Olen samaa mieltä, eipä toi sitä pitkään kuitenkaan pysty tekemään, tai ainakaan en laita tekemään.

Treenailun jälkeen höpöteltiin sitten jokaisen haasteista koiran suhteen. Aika paljon oli tuohon hihnassa kulkemiseen liittyvää. Mutta ihan hyvä fiilis jäi siis ekoista treeneistä ja nyt vaan harjotellaan lisää tuota istumaan ja maahan menoa jotta jossain vaiheessa homma sujuis ilman että tarvitsee käsillä toimia niin vahvasti.

Tästä treenikerrasta opin nyt sit ainakin sen että ihan rohkeesti vois sitä nakkia käyttää palkkaamiseen, ettei aina tarttis nirsoilla, sekä sen että tuo treeninamipussi alkaa kulkeen lenkeillä mukana. Päivän sana on siis palkkaus, sitä lisätään ja ruvetaan vähän kattoon että missä sitä lenkillä kävellään. Ihana kun tuntuu motivoituneelta tuon koiran koulutuksen suhteen.

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kakkablogi

Tästä blogista on muodostumassa kakkablogi kun taas kirjottelen mikä tilanne...

Nonniin, toistaiseksi ei oo koirasta tullut ulos mitään ylimäärästä, tosin muutenkin on ollut hiljasta kun aamun jälkeen ei tuo suoli ole toiminut, aamullakin oli maha pikkasen löysällä, en kuitenkaan ihan ripuliksi väittäisi.
Ehkä tässä panikoin turhaan, Hertalle maistuu ruoka, ulkona se juoksisi kaikkien lintujen ja liikkuvan perään, sisälläkin tekee mieli temmeltää ja vesikin maistuu.. Äsken mittasin lämmön, 38 ja risat, tosin pitänee hetken päästä mitata uudestaan :)

Parafiiniöljyä annoin vielä tänään aamulla, mutta tuntuu hassulta antaa jos sieltä ei mitään ole tulossa.. Seurataan nyt vielä.. Mahdankohan mä odottaa turhan pitkään..

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Sukka nro 4

Olen sanaton.


Onneksi ainakin toistaiseksi ruoka ja vesi maistuu normaalisti ja virettä riittää... Maha tottakai pikkusella on hieman sekaisin, mutta toivottavasti sekin tuosta kohenee.  Pikkasen annoin parafiiniöljyä tuossa, katsotaan mitä se tekee. Mikäli huomenna on vielä maha sekaisin niin ehkä on aika soitella sinne eläinlääkärille.

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Sukka nro 3 ja kuraa!

Tosiaan, sulatettujen sukkien määrä nousi tänään kolmeen ja mä kun luulin olevani nykyisin tarkka... Mutta hyvässä jamassa on ja toivottavasti jatkuukin, ollaan päästy niin helpol näistä että saa kyllä olla onnellinen. Facen kautta tuntevat tietävätkin jo, mutta eilen Hertalle maistu myös mp3 soitin, ei onneksi mennyt kurkusta alas mutta eipä siitä musaa enää kuunnella.

Mutta iloisimpiin juttuihin - muutama kuva tältä päivältä!

Kiireellä tuodaan keppiä mamman suuntaan aamupäivällä

Iltapäivällä on hyvä ottaa mutakylpyä kera Silverin

Tältä se näytti hississä

Ja nyt on leosta tullut joku luikero kun on koitettu hiekka saada pois.

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Mitä meillä syödään..

Tulipa tuossa eilen iltasella mieleen että voisipas sitä tällaisenkin rustata, eli hieman siitä mitä tuo meikäläisen Hertta ihan luvallisesti syö ja on syönyt tähän päivään mennessä.

Eli perusnappulana toimii Golden Eaglen large&giant puppy lamb&rice. Sitä menee sellaset 300g päivässä, 4 aterialla. Lisukkeena sen kanssa on piimää ja nappulat oon turvottanu aika pehmeiks vielä.

Periaatteessa kerran päivässä menee myös jauhelihaa, mutta johtuen pääsiäisen yltiömäisestä lihansyönnistä, oon ainakin tällä viikolla jättänyt sitten jauhelihan antamatta jotta paino pysyis jotenkin hanskassa.

Mutta sitten, lisäksi Hertta on päässyt maistelemaan kalkkunan kaulaa, niin että itse oon pitäny toisesta päästä kiinni ja koira narskutellut siitä sitten, ei kovinkaan paljoa kerralla, mutta niin että vähän on tottunut narskuttelemaan. Pääsiäisenä Hertta pääsi maistelemaan peuraa ja lammasta ja vähän possua suoraan luusta syötynä. Luuta en vieläkään uskaltanu antaa koiralle kokonaan kun tuntuu tuosta kurkusta menevän niin helposti kaikki isotkin asiat kokonaisena alas. Hertta tuntuu tykkäävän hirveesti narskutella myös noita ihan perus nahkaluita ja eilen investoin sitten naudan putkiluuhun, jotta koiralle olisi jotain jännää tekemistä kun mamma istuu ja tekee opparia.

Herkkuina menee ihan tuota nappulaa kun sisällä treenataan, lisäksi on sellaisia puolikosteita nameja, sekä kanaa että lammasta. Kun projektina on johonkin uuteen asiaan tutustuminen tai muuten isompi juttu niin oon käyttänyt juustoa. Ja nyt eilen sitten ostin broiskun sydäntä, mitä ajattelin keitellä tuota pentukurssia varten. Näillä siis mennään toistaiseksi. Nappuloiden määrä varmaan nostetaan ensiviikon jälkeen 400g päivässä kun alkaa tuota ikää olemaan jo sen verran, mutta toistaiseksi tuntuu ihan hyvin riittävän tuo 300g.

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Lekurilla :)

Nonni, eilen siis Hertta sai ensimmäisen rokotuksen, lekurikäynti meni hyvin ja todella nopsasti. Hertta punnittiin ja paino taisi olla 13,3kg. Tänäänkin kävin jo aamulla sen kanssa, mutta luku oli sen verran huima että kokeilen iltapäivällä uusiks että mites se nyt olikaan. Lekurilla Hertta oli oma reipas itsensä ja palloilu ympäri huonetta ja ilmeisesti oli antanut katsoa hampaat ja korvat nätisti, tämä kun tapahtui niin nopsaan ettei mamma ehtinyt mukaan  kunnolla. Käytiin tosiaan tuossa Hakunilassa Tassussa ja koko lysti kustansi sen 57e, mielestäni ihan kohtuullinen.

Lääkärimatkalla tuli samalla harjoiteltua tuota busseilua ja onneksi menomatkalla oli mukava naiskuski joka laski bussin alas niin että sain Hertan houkuteltua juuston perässä bussiin - nimittäin takaisin tulomatkalla tyttö oli hyppäämässä bussiin jo paljon ennen mammaa. Hirmu ylpeä saa kyllä olla taas tästä tytöstä, matkat taas meni lähinnä nukkuessa molempiin suuntiin. Bussista pois tultaessa joutuu Hertan vielä nostamaan kun se tuntuu vähän jänskättävän ja kaikilla muilla tuntuu olevan kauhea kiire. Lisäksi toki bussi jää aina eri etäisyydelle kadusta, niin että väliin saattaa jäädä isokin rako joten eipä tuo pikkuinen karvapallo siitä yli kuitenkaan pystyisi ihan vielä hyppäämään.

Tänään taidan itse mennä piipahtamaan Mustissa&Mirrissä hakemassa vähän broilerin sydäntä ja namipussin jotta ollaan sitten varustauduttu kunnolla ensi viikolla alkavaan pentukurssiin, saattaapi sieltä kaupasta irrota niitä naudanluitakin, kun tuntuu tuota virtaa tytöltä jo löytyvän ja kun itse pitäisi liimautua penkkiin kirjoittamaan niin jos vaikka luusta olisi hetkeksi tekemistä :)

Bussia odotellaan

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Ei tartte mamman enää kantaa lelua kun ollaan menossa kentälle riehumaan!

Koira kärsii kun...

..mamman tarttee kirjottaa oppari päivät pitkät. Tosiaan tilanne on se että koira hyvinkin pitkälti nukkuu päivät pitkät nyt kun omalta kohdalta alkaa opinnot olemaan lopussa ja opinnäytetyötä pitäisi pystyä kirjottamaan ja kirjoja lukemaan jatkuvalla syötöllä. Ei oo mun hommaani, mutta kyllä mä jonkun näkösen opparin kasaan saan! Eikä tässä nyt oo kun pari viikkoa ennen ekaa palautusta joten kyllä ton koirankin elämä tosta alkaa pian oikeesti taas täytyymään kun ei tartte ihan koko aikaa istuu koneella (vaikka tuntuu että kaikesta huolimatta tässä istun).

Itseasiassa jo ens viikolla koiralle on tapahtumaa tiedossa kun alkaa pentukurssi, vähän jänskättää että kuinka huono meikäläinen tuon pennun kanssa on :D Toivottavasti ei vielä oo tullu tehtyy mitään suurii virheitä.

Huomennakin tapahtuu kun mennään ekaa kertaa lekurille. Se ei varsinaisesti jänskätä kyl, mutta täytyy kirjottaa ylös kaikki mitä pitää muistaa lekurilta kysästä.

Sain tänään myös "kutsun" frisbeeleirille syyskuun lopulle, olis oikeesti aika hassun hauskaa mennä mun ison honkkelin kanssa kattoon kun ketterät bortsut hyppii jos jonkunlaisten volttien kautta ja nappaa kiekkoja ja me löntystellää Hertan kanssa ja katotaa että jaksaskohan sitä kiekkoo ees nostaa :) No mutta muille se olis ainakin hyvää viihdettä!

Ainii, oon muista blogeista aina sillon tällön bongannu että mitä pennut on saanu rikottua/syötyä hirviöaikana, meillä lista näyttää suurinpiirtein tältä:
mp3-soittimen kuulokkeet
Shiatsu-tuoli (saatiin onneksi toimintakuntoon)
Pari rasvapurkkia
Harjottelutodistuksen
muutama sukka (yksi tosiaan on ihan sulatettukin :D)
Vähän kangastuoleja
Mamman karvakengät maistuu aina!

Tyhmä kun jättää asioita sille tasolle että pentu ne sieltä nappaa!

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pääsiäisenaikaa

Blogihiljaisuus päättyy, nyt on maalla olot taas hetkeksi takana päin ja paluu arkeen alkaa nyt! Mutta hieman kertausta tuosta pääsiäisestä, mikä oli täynnä tapahtumia ja tilanteita.

Ensinnäkin torstaina lähdettiin kauheen kamamäärän kanssa junalla kohti Hämeenlinnaa, ensimmäinen hässäkkä oli jo kauan ennen kun junaan päästiin. Nimittäin Hertta oli päättänyt syödä sukan, itse en tietenkään tästä tiennyt vaan tämä kävi ilmi vasta kun Hertta yritti ulostaa sitä. Siinä vaiheessa kun menin auttamaan koiraa en vielä tiennyt sukasta mutta kun sain pökäleestä pussin kanssa kiinni niin sitä vetäessä kävi kyllä selville että jotain ylimäärästä siellä oli tulossa. Mutta onni onnettomuudessa, sukka tuli itsekseen pihalle ja koirakin tuntui virkoavan siitä samantein. Pääsiäinen siis alkoi mielenkiintoisti. Oli kyllä itselläkin etukätee sellainen olo että kaikki ei koiralla välttämättä kaikki oo hyvin mutta ajattelin että katsotaan muutaman päivän kehitys kun kerran söi ja joi ihan normaalisti. Mutta se siitä.

Päästiin loppujen lopuksi sitten junaan ja autolla sitten Hämeenlinnasta maalle. Ei ole muuten ihan helpointa kun koira tarvitsee nostaa junaan ja tavaroita on mukana niin pirusti, mutta selvittiin! Maalla sitten oli paljon vapaanaoloa ja käytiin jopa metsässä vähän haistelemassa. Kauheesti kaikkee toimintaa oli ja mikä parasta Hertta sai tottua jatkuvaan liikkeellä oloon, siis siinä mielessä ettei olla ihan vaan kahdestaan koko ajan vaan ympärillä pyörii sellainen ja tällainen tilanne. Pääsiäisenä tavattiin myös koirakameleita - tolleri Elvis kävi maanantaina riehumassa, lisäksi käytiin katsastamassa mitä sepori Masi oli Hertasta mieltä. Hyvinhän molemmat miittinkit sujui, mamma oli ainakin tyytyväinen! Mutta tässä sitten hieman kuvia pääsiäiseltä.


Junaa odotellaan

Junassa kuuluu nukkua <3

Metsässä

Tavattiin uusi kameli!

Harava maistuu hyvälle

Emmiäkin koitettiin lahjoa

Ai näitä ei saa syödä

Katselen tässä rappusilla

Pystyjen korvien paluu

Ulkona on parasta nukkua!

;)